zaterdag 18 februari 2012

Vakantie in Kroatië

Vakantie in Kroatië, meest populaire steden en regio's in 2011. Het toerisme in Kroatië heeft in 2011 uitstekende resultaten geboekt. 
Zagreb- kathedraal
Wat is positie van de hoofdstad van Kroatië, Zagreb, in relatie tot de 'Adriatische reuzen'? Welke regio van Kroatië is aantrekkelijker - Istrië of Dalmatië?


Wat zou u antwoorden op de vraag wat de meest bezochte Kroatische stad in 2011 is geweest?  Dubrovnik, Rovinj, Porec? Velen zullen verrast worden door het antwoord, Zagreb de Kroatische hoofdstad heeft de meeste bezoekers mogen ontvangen. Vorig jaar behaalde  Zagreb 730 945 bezoeken, zelfs 20% meer dan het tweede geplaatste Dubrovnik en 75% meer dan de stad met de meeste overnachtingen - Rovinj.


Zagreb en Plitvice Meren zijn de enige plaatsen in het Kroatische binnenland die behoren tot de 20 meest bezochte plekken in 2011. Dalmatië is vertegenwoordigd met vijf plaatsen - Dubrovnik, Zadar, Split, Sibenik en Vodice, terwijl de andere plaatsen in de toplijst in Istrië en Kvarner zijn gelegen..

Het aantal bezoekers in Split steeg met bijna 45 procent is slechts twee jaar, dit resultaten zijn geboekt dankzij de verhoogde aandacht die wordt gegeven aan het toerisme.

De toeristische steden van Rovinj en Porec hebben ook geweldige resultaten geboekt.
Porec heeft ruim 11% stijging in bezoekersaantallen, terwijl Rovinj 16% meer bezoekers heeft ontvangen. De grootste stijging vond plaats in de maanden september en oktober dankzij de prachtige nazomer die op sommige plaatsen t/m december duurde..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten