vrijdag 8 januari 2016

Strandgids Kroatië 2016

Bol strand


Copacabana Beach-Dubrovnik (Dalmatië)

Copacabana strand is gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Lapad onder de toeristische nederzetting Babin Kuk, nabij de oude binnenstad van Dubrovnik. Het is een kiezelstrand met enkele gecementeerde plateaus, de zee is ondiep en geschikt voor kleine kinderen. Copacabana biedt diverse activiteiten zoals kajakken, volleybal, paragliding, tubing, waterskiën en nog veel meer. U kunt ligbedden, parasols en alle sportartikelen op het strand huren. Het strand heeft twee cafes die veranderen in nachtclubs waar jongeren kunnen feesten tot in de vroege uurtjes.

Bacvice strand- Split (Dalmatië)

Het Bacvice strand is het favoriete zandstrand in Split. Hier wordt het hele jaar gezwommen en picigin gespeeld, de favoriete zomersport in Split.

Het Bacvice strand is in het bezit van een Blauwe Vlag, symbool voor kwaliteit van het aanbod en de schone zee. Het Bacvice strand is een zandstrand met enkele verharde delen. Er zijn bars, restaurants en banketbakkers in de buurt gelegen waar men kan genieten van een groot aanbod van gerechten en dranken tijdens de warme zomerdagen.

Het Bacvice strand staat onder toezicht van ervaren strandwachten zodat men kan ontspannen en genieten van de zon terwijl de kinderen zich vermaken in het park dat glijbanen, trampolines en luchtkussens aanbiedt.

Beach club “Tropic”  is een leuke uitgaansgelegenheid die tot in de vroege ochtend doorgaat. Vele jongeren komen hier gedurende de zomer iedere dag samen om te feesten.
Het strand Bacvice is voorzien van vele faciliteiten zoals: douches, openbare toiletten, kleedkamers, alsmede de mogelijkheid tot het huren van ligstoelen en parasols. Bezoek het restaurant op het strand en genieten van verschillende Dalmatische specialiteiten.

Het Okrug strand Okrug Gornji (Dalmatië)

Het Okrug strand is gelegen in een kleine toeristische badplaats Okrug Gornji op het eiland Ciovo, vlakbij de historische stad Trogir. Okrug is een van de meest populaire stranden aan de Trogir Riviera.

Het strand is bedekt met kiezels en is 2km lang, er zijn vele aantrekkelijke bars op het strand Okrug die versnaperingen gedurende de dag en entertainment  gedurende de nacht bieden.
Er is een sportcentrum aanwezig dat een volledig aanbod op het gebied van watersporten heeft. Op het strand zijn buitendouches, openbare toiletten en kleedkamers aanwezig, alsmede de mogelijkheid tot het huren van ligstoelen en parasols.

Zrce strand Novalja (Dalmatië)


Het Zrce strand is gelegen op het noordoostelijke deel van het eiland Pag in de buurt van de stad Novalja. Zrce is een kiezelstrand en is verdeeld in verschillende secties o.a. voor kinderen. Zrce, in het bezit van een Blauwe Vlag is een van de meest populaire stranden aan de Adriatische Zee. Er is geen natuurlijke schaduw op het strand, maar u kunt er ligstoelen en parasols huren. Het is altijd levendig op het stand en in omringende restaurants en bars.

Zrce is populair onder jongeren vanwege de vele clubs en feesten, bekende DJ’s zijn vaak gasten op het strand Zrce en daarom wordt Zrce vaak het Kroatische “Ibiza” genoemd. De pret begint om 16:00 in de bekende clubs Waterman en Papaya en duurt tot de ochtend. Aquarius biedt een ruime keuze aan gerechten en drankjes. Alles wordt geserveerd op de tafels geplaatst in het zwembad.
Diverse sport-en recreatieve faciliteiten aangeboden op het strand, onder andere een waterglijbaan, volleybal. Strandwachten zorgen over de veiligheid van de strandgangers van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Hangar Vodice (Dalmatië)

Het Hangar strand in Vodice is een van de best uitgeruste stranden aan de Adriatische kust. Hangar strand biedt tal van faciliteiten die samen met de zon en zee in Kroatië een perfecte strandvakantie vormen.

Er zijn verschillende cafes op het strand aanwezig, maar ook een restaurant, meerdere fast-food stands, een heath food winkel, een winkel met sport-en zee-apparatuur, buitendouches, openbare toiletten en kleedkamers. Het strand bieden de mogelijkheid tot het huren van ligstoelen en parasols.  Duik-en zeilcursussen worden aangeboden tijdens de zomer.

Er is een wat afgescheiden deel van het strand aanwezig, bestemd voor ouderen of voor gezinnen met kinderen. Dit deel van het strand wordt aangevuld met verschillende soorten voorzieningen, zoals de kindertrein, trampolines, luchtkastelen, rotondes en andere voorzieningen voor kinderen.
De populaire Hookah bar biedt de hele dag vermaak voor jongeren. Er worden vele afterbeach party’s georganiseerd, zoals schuim feesten, techno feesten, Studio 54 etc., waarbij vaak wereldberoemde DJ’s optreden. Hierdoor is het Hangar strand een van de meest populaire stranden, evenals een ontmoetingsplaats voor de jongeren in de toeristische bestemming Vodice.
 Hookah bar biedt een rijk uitgaansleven dat lang tot in de nacht doorgaat.

Makarska (Dalmatie)
De meest populaire stranden op de Makarska riviera zijn Punta Rata en Berulija, allebei in het bezit van de blauwe vlag.
Punta Rata is een lang, uitgerekt, kiezelstenen, resort strand omringd door restaurants en bars.
Het strand heeft strandwachten, reddingsmateriaal, levensreddende apparatuur, faciliteiten voor gehandicapten, een dokter, sport-en cateringfaciliteiten. De strandwachten zijn van 1 juni tot 30 september, van 8 uur tot 20 uur iedere dag aanwezig.
 Het strand is gelegen in de nabijheid van de berg Biokovo, met het Biokovo natuurpark, in een dennenbos, aan de rand van Brela.
Berulija is een resort strand gelegen onder een hotel in Brela. Het is een 400 m lang kiezelstrand en bestaande uit 3 kleine baaien. Het strand kan worden bereikt via trappen en de weg vanuit het stadscentrum. Slagbomen voorkomen dat auto’s het strand op kunnen. Het strand heeft sanitaire voorzieningen, faciliteiten voor gehandicapten en het biedt ook tijdens het seizoen diverse catering en verhuur faciliteiten. Vele andere voorzieningen beinden zich in het hotel en strandwachten zijn aanwezig zijn van 10 uur tot 18 uur.

Hvar (Dalmatië)

De meeste stranden op Hvar zijn gelegen op het schiereiland Glavica, 1-1.5 km van de stad Vrboska, een rit van 5 minuten met de auto. De auto kan achtergelaten worden op het strand “Soline” parkeerplaats met schaduw veel pijnbomen.
Strand Soline, gelegen op het zuidelijke deel van het schiereiland Glavica, is het hoofdstrand en veel bezoekers uit andere plaatsen op Hvar (Jelsa, Stari Grad) bezoeken Soline. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezels, met mooie rotsachtige delen waar veel pijnbomen voor schaduw zorgen. Hierdoor is het een populair strand voor veel gezinnen met kleine kinderen. Er is een mooi restaurant gelegen op het strand, daarnaast is er een duikcentrum en mogelijkheden voor beach volley. .
De rest van het schiereiland is ideaal voor degenen die een rust en stilte zoeken. Aan de andere zijde van het schiereiland (noordzijde) zijn mooie rotsen ideaal voor naturisme.

Vela Plaza (Kvarner)
Vela Plaza (Grote strand) is gelegen in het rijke culturele erfgoed van de stad Baska op het eiland Krk en sinds 1999 in het bezit van een blauwe vlag. Het eiland Krk is het op een na grootste Kroatische eiland en staat bekend als een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen. Prachtige zandstranden of kiezelstranden met glijbanen voor kinderen en vele  voor de ouders. De noordelijke en westelijke delen van het eiland zijn hoge, kale en er staat bijna altijd wind. De beschutte gebieden aan de zuidkust van het eiland hebben mooie bossen en de beste stranden. Krk is verbonden met het vasteland door een spectaculaire lange brug en er is ook internationale luchthaven.

Katoro en Polynesië stranden (Istrië)

Umag, stad en een haven in de noordwest kust van Istrië met het jaarlijkse wereldberoemde ATP tour tennistoernooi is een van de meest ontwikkelde toeristische bestemmingen in Kroatië met talrijke hotels, appartementen dorpen, campings, vele faciliteiten en attracties. De sfeervolle stad met smalle straatjes en steegjes is het centrum van een 20 km lange kuststrook.

Katoro en Polynesië stranden zijn gelegen in het centrum van Umag, omringd door pijnboombossen en een uitgebreid groen gebied, alsmede recreatieve voorzieningen. Beide stranden, gelegen naast elkaar en in het bezit van een blauwe vlag, zijn een combinatie van kiezels, rotsen en zand en bieden veel faciliteiten, waaronder diverse horecagelegenheden, een speeltuin voor kinderen, sportfaciliteiten, zwembaden, strandwachten, reddingsmateriaal en eerste hulp. In de directe omgeving zijn er verschillende hotels, appartementen dorpen en campings. Polynesië strand heeft een naturistisch gedeelte.

Bol (Dalmatië)
Het strand Bol, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland Brac, is de meest bekende en mooiste windsurflocatie in Kroatië.

De belangrijkste attractie van Bol is de Zlatni Rt (Gouden Hoorn)  het fijne kiezelstrand, voor velen het mooiste strand in Kroatië. Windsurfers ontdekten Bol in de jaren 70 en sindsdien is het een favoriete bestemming voor windsurfers..

Tijdens de zomermaanden heerst de maestral wind. Voor de middag waait de milde zuidoostelijke levant wind die ideaal is voor beginnende windsurfers. Door deze aangename levant wind zijn er vele windsurfscholen gevestigd  op Bol. s’ Middags zet de maestral uit het zuidwesten op. De maestral komt langzaam uit het kanaal tussen Brac en Hvar opzetten, om na enkele uren in kracht toe te nemen. Hierdoor is de maestral alleen geschikt voor gevorderde windsurfers. Het schouwspel van de strijd tussen de wind en de windsurfers is een spectaculair zicht en trekt vaak een groot aantal toeschouwers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten