woensdag 21 december 2011

Dubrovnik – Adriatische parel ook ‘s winters een trekker


Dubrovnik – Adriatische parel ook ‘s winters een trekker
Dubrovnik
Het oudste en waarschijnlijk bekendste dagblad van Frankrijk, Le Figaro, publiceerde onlangs een artikel over zes mediterrane bestemmingen, die ook in de wintermaanden de moeite van een bezoek meer dan waard zijn en die nog onvoldoende 'ontdekt' zijn.

Onder hen bevindt zich Dubrovnik, waarvan ook een foto het artikel illustreert.

Aangezien de Kroatische luchtvaartmaatschappij Croatia Airlines vanaf dit jaar ook gedurende de winter rechtstreeks vliegt tussen Dubrovnik en Parijs, zou het jammer zijn die kans niet te grijpen en de stad aan te doen die dit jaar door een half miljoen toeristen werd bezocht, schrijft Le Figaro. De zomer is voorbij, maar in de herfst is het er tussen de 14 en 19 graden, een ideale temperatuur om te genieten van een rondgang langs de musea, monumenten, restaurants en bars.

Erkenning voor het 'winterse Dubrovnik' komt ook van het Franse vakblad Le Quotidiene du Tourism, dat de Zuidkroatische parel op de vijftiende plaats zet van meest aantrekkelijke reisbestemmingen in de winter, wat het blad een verrassing noemt, omdat het vorig jaar niet eens bij de eerste honderd stond. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten